Noorderlicht Makelaars

Ervaren, enthousiast en toegankelijk makelaarsteam. Bel ons op 0512 543210

Stapelen subsidie sanering asbestdak toegestaan

Dinsdag 22 december 2015

Agrarische bedrijven en eigenaren van voormalige agrarische gebouwen kunnen in 2016 twee keer subsidie krijgen voor het saneren van een asbestdak.
Dat bevestigt het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarmee kunnen ze in totaal in aanmerking komen voor €9 saneringssubsidie per vierkante meter asbestdak.

Subsidieregeling ministerie

Het ministerie publiceerde vorige week een subsidieregeling voor sanering van asbestdaken. Die subsidie is €4,50 euro per vierkante meter asbestdak, met een maximum van €25.000 per adres.

Subsidieregeling provincies

De provincies hebben eveneens een subsidieregeling voor het saneren van asbestdaken, gekoppeld aan het plaatsen van zonnepanelen. Die subsidie bedraagt ook €4,50 per vierkante meter asbestdak, met een maximum van €15.000. Deze regeling zou oorspronkelijk in september dit jaar eindigen, maar is in de meeste provincies verlengd tot en met oktober 2016.

Stapeling subsidieregelingen mogelijk

Wanneer de provinciale subsidieregeling het toelaat is stapeling van de twee subsidieregelingen mogelijk, aldus het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Bron: boerderij.nl. Lees verder

Deel dit artikel: