Noorderlicht Makelaars

Ervaren, enthousiast en toegankelijk makelaarsteam. Bel ons op 0512 543210

Blik op de Wijk: Uitgave 2, Fennepark, Juni 2016

Donderdag 23 juni 2016

Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van Noorderlicht Makelaars? U als consument inzicht geven en informatie verschaffen over de woningmarkt in uw eigen woonwijk.
Als u geen Ja/Nee sticker op uw brievenbus heeft dan heeft u ongetwijfeld onze 2e editie "Blik op de Wijk" ontvangen.


Download hier de pfd

In deze Flyer kunnen wij niet al onze informatie kwijt, dat zou een te groot boekwerk worden. We hebben er daarom voor gekozen om een aantal speerpunten aan te tikken.
Op deze pagina hebben we de speerpunten voor u uitvergroot.

Familie Veenstra is begin april in het Fennepark komen wonen, aan Rietpol 120.
Lees hier hun ervaring tot nu toe.

 ‘Costa del Rietpol’
“Een mooie zomerochtend, vroeg op de dag. De zon komt langzaam achter de bomen vandaan, ik ben omringd door mooi groen en bloemen, het is nog stil buiten, enkel zingende vogels en in de verte het geruis van een auto doorbreken de stilte. Zittend op het terras geniet ik van mijn koffie en waan mij in één of ander mooi vakantie oord.”
Wat een voorrecht dat wij dit ‘gewoon’ mogen ervaren in onze achtertuin. Sinds begin april hebben wij onze woning op de Rietpol betrokken, een lot uit de loterij. Nog dagelijks verwonderen wij ons erover dat we hier terecht zijn gekomen, wat een fantastisch mooi plekje. Onze jongste zoon van 5 jaar verzuchtte laatst: “ooh mem, het is net alsof wij in het bos wonen.” Met mooi weer lopen we naar het strandje aan het eind van de straat, waar de kids zich eindeloos kunnen vermaken met water en zand. Of we doen één van de vele speeltuintjes aan, thermoskan koffie voor moeders en drinken voor de kids, picknicken dicht bij huis. De grotere kinderen kunnen een hengeltje uitwerpen of dobberen op het water in een rubberboot....het is net vakantie. Dit typeert onze beleving van wonen in het Fennepark. Het gevoel van wonen op het platteland, met de gemakken van het wonen in de stad.
Door de ruime opzet, de vele waterpartijen, het weelderige groen, leuke schelpen paadjes die de wijk doorkruisen, de rust, kind vriendelijkheid en de centrale ligging, stond voor ons het Fennepark met stip op nummer 1 aangaande de wijk waar wij ons wilden settelen.

Bij de aankoop van onze woning hebben wij gebruik gemaakt van de diensten van Noorderlicht Makelaars. Dankzij hun expertise, gedegen advies en de goede samenwerking, kunnen wij terug kijken op een positieve afwikkeling van onze aankoop. Het is ten slotte niet iets wat je zomaar even doet. (Fam. Veenstra)

Blik op de Historie
Het Fennepark is een jonge wijk, waarvan in 1995 het bestemmingsplan is goedgekeurd en de start van de bouw kon beginnen.  De eerste woningen zullen binnenkort dus de 20 jaar aantikken.
Toen de wijk werd gebouwd telde "Drachten" iets meer dan 41.000 inwoners, nu zijn dat er bijna 45.000! Van die 45.000 wonen er 1418 in het Fennepark. Voor uw beeldvorming: in Rottevalle wonen 1364 inwoners.
In elke tijd van het jaar valt er wel iets te doen in de wijk. In de winter kun je schaatsen op de dichtgevroren vijvers waar je zomers kunt vissen of kunt peddelen met je bootje. 

De straatnamen in de Fennepark zijn vernoemd naar waterplanten, ook deelplan Dobbehof (waar voorheen Special Plants was gevestigd) vinden we de gelijksoortige straatnamen terug.

Cijfers
Het afgelopen jaar zijn er in de wijk Fennepark 12 woningen verkocht en staan er momenteel 17 woningen te koop, dit is inclusief nieuwbouw Dobbehof en aangeboden kavels. Maar ook panden aan de buitenring van het Fennepark. In het park zelf staan momenteel 7 woningen te koop.

Er zijn 31 serieuze woningzoekenden in de prijsklasse €250.000,-  €300.000,- en hierin staat op dit moment NIETS te koop. Ook tussen de € 300.000,- en € 375.000,- is nog steeds vraag maar weinig tot geen aanbod.

De grafiek laat zien (blauwe lijn) dat de vraag vele malen groter is dan het huidige aanbod. Er is krapte in aanbod ontstaan. Daar liggen dus uw verkoopkansen!

 

Is uw nieuwsgierigheid gewekt? En zou u eens met ons de diepte in willen gaan? Bel gerust, voor het maken van een afspraak,
wij vertellen u graag wat er gaande is op de woningmarkt en waar voor u als koper of verkoper de kansen liggen.

Gaat uw voorkeur uit naar een andere wijk of woonplaats? Natuurlijk kunnen wij u hierover ook inzicht en informatie verschaffen.

Deel dit artikel: