Noorderlicht Makelaars

Ervaren, enthousiast en toegankelijk makelaarsteam. Bel ons op 0512 543210

Blik op de Wijk: Uitgave 3, Himsterhout, Augustus 2016

Maandag 01 augustus 2016

Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van Noorderlicht Makelaars? U als consument inzicht geven en informatie verschaffen over de woningmarkt in uw eigen woonwijk.
Als u geen Ja/Nee sticker op uw brievenbus heeft dan heeft u ongetwijfeld onze 3e editie
"Blik op de Wijk" ontvangen.


In deze Flyer kunnen wij niet al onze informaite kwijt, dat zou een te groot boekwerk worden. We hebben er daarom voor gekozen om een aantal speerpunten aan te tikken.

Op deze pagina hebben we de speerpunten voor u uitvergroot.
Is uw nieuwsgierigheid gewekt? En zou u eens met ons de diepte in willen gaan? Bel gerust, voor het maken van een afspraak, wij vertellen u graag wat er gaande is op de woningmarkt en waar de kansen liggen.

Momenteel worden er 11 woningen aangeboden in de wijk Himsterhout waarvan er 2 liggen aan de Morra. Er zijn dus 9 woningen beschikbaar.

In de prijsklasse € 250.000 - €350.000 zijn 3 woning beschikbaar, dit terwijl er veel vraag is naar woning aanbod.

Tot € 250.000,- staat NIETS te koop! Er is krapte ontstaan op de woningmarkt! Wil u verkopen? Hier liggen uw kansen! Wil u verkopen?
Hier liggen uw kansen!

Blik op de Historie
Het Morrapark is aangelegd begin jaren 92-97 gebouwd in combinatie met de achterliggende woonwijk. Het thema voor deze locatie was destijds duurzaam bouwen en gebruik van milieu bewuste energiebronnen. In de huidige tijd is dit thema actueler dan ooit. De locatie kenmerkt zich door de woonwerk locaties en een bedrijfsverzamelgebouw met gemeenschappelijke vergaderruimtes, receptie en andere faciliteiten. Het is een populaire locatie voor werken vanuit huis. Dit plan maakt deel uit van Drait Zuid (bron: gemeente smallingerland)

In “99 is fase 1 gestart, fase 2 volgde vlot en in 2003 is de bouw van de laatste woningen Fase 3 afgerond. Het Himsterhout heeft nog een aantal splinters van gemengde bestemming beschikbaar in de wijk. U woont hier samen met 614 huishoudens en telt 1629 inwoners.

Voor uw beeldvorming, Boornbergum heeft 1679 inwoners.

Straatnamen:
Rond 1300 heeft de grond,  waarop o.a. het Himsterhout, weinig tot geen bewoning gekend. Dit gebied heette vroeger “Lange Hemmen”. Een hem is een stuk weiland (dat waren landen in gezamenlijk gebruik van diverse boeren). Deze weilanden hadden een langere lengte dan die in het zuiden van het dorpsgebied. Veel kleinere dorpen (waaronder Korte Hemmen) hadden in 1300 veel te lijden van hun grote buur Drachten waardoor grondgebied moest worden afgestaan. Met de diverse boeren in het achterhoofd vallen de straatnamen als Grasland, Zaailand, Graanland, Aardappelland, op zijn plek.

Is uw nieuwsgierigheid gewekt? En zou u eens met ons de diepte in willen gaan? Bel gerust, voor het maken van een afspraak,
wij vertellen u graag wat er gaande is op de woningmarkt en waar voor u als koper of verkoper de kansen liggen.

Gaat uw voorkeur uit naar een andere wijk of woonplaats? Natuurlijk kunnen wij u hierover ook inzicht en informatie verschaffen.

 

 

Deel dit artikel: