Noorderlicht Makelaars

Ervaren, enthousiast en toegankelijk makelaarsteam. Bel ons op 0512 543210

Blik op de Wijk: Uitgave 4, de Trisken, september 2016

Maandag 19 december 2016

Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van Noorderlicht Makelaars? U als consument inzicht geven en informatie verschaffen over de woningmarkt in uw eigen woonwijk.
Als u geen Ja/Nee sticker op uw brievenbus heeft dan heeft u ongetwijfeld onze 3e editie
"Blik op de Wijk" ontvangen.

 

In deze Flyer kunnen wij niet al onze informaite kwijt, dat zou een te groot boekwerk worden. We hebben er daarom voor gekozen om een aantal speerpunten aan te tikken.

Op deze pagina hebben we de speerpunten voor u uitvergroot.
Is uw nieuwsgierigheid gewekt? En zou u eens met ons de diepte in willen gaan? Bel gerust, voor het maken van een afspraak, wij vertellen u graag wat er gaande is op de woningmarkt en waar de kansen liggen.

Blik op de Historie
De eerste bewoners van het oude Zuider Dragten hebben zich rond 1000 na Chr. langs de rivier De Drait gevestigd. In de 13de eeuw is de naam van de rivier overgegaan naar de plaatsnaam. De naam Drachten en Drait (= Dracht) staat in verband met een van hoog naar laag verlopend water. En dat klopt wel. De tegenwoordige rivier De Drait begint bij de Súderskarren, waar het vanouds de grens vormt tussen Zuider Drachten en De Kortehemmen. De rivier moet behoorlijk oud zijn en zal zeker uit de voorlaatste ijstijd stammen, nu zo’n 120.000 jaar geleden. Het smeltwater moest zich een weg banen en stroomde  van hoog naar een lager gedeelte en veranderde van richting. Dat is ook een typisch verschijnsel van de tegenwoordige Drait. Hij stroomt van zuid noord, in plaats van oost west.

Van die belangrijke rivier is tegenwoordig niet veel van over gebleven, wat rest is nu een klein riviertje. In de zeventiger jaren van de 20ste eeuw staken de Drachtsters weer over De Drait om zich te vestigen in de nieuwbouwwijk De Trisken. De 1e woningen stammen uit 1981.

 

Wonen in de Trisken?
"Ik vind het een mooie wijk. Hier en daar schelpenpaadjes, heerlijk wandelen met de hond. Je  bent zo op de fiets in de Drait voor de grotere dagelijkse boodschappen.
De haven van Drachten en Boornbergum liggen om de hoek, het  lijkt mij geweldig om hier te wonen"
Zomaar een reactie van iemand die op zoek is naar een woning in de Trisken.

Het afgelopen jaar zijn er in de wijk de Trisken 40 woningen verkochten. Momenteel zijn er nog 33 beschikbaar voor verkoop.
In de prijsklasse € 150.000 - € 175.000,- is de vraag naar 2/1 kap woningen groot en het aanbod daarin tegen laag, met 5 woningen.
In de prijsklasse tot € 200.000,- staan er nog 3 te koop en ook hier is nog steeds vraag naar aanbod.

De grafiek laat zien (blauwe lijn) dat de vraag naar woning aanbod in uw wijk nog steeds groot is!

Is uw nieuwsgierigheid gewekt? En zou u eens met ons de diepte in willen gaan? Bel gerust, voor het maken van een afspraak,
wij vertellen u graag wat er gaande is op de woningmarkt en waar voor u als koper of verkoper de kansen liggen.

Gaat uw voorkeur uit naar een andere wijk of woonplaats? Natuurlijk kunnen wij u hierover ook inzicht en informatie verschaffen.

Deel dit artikel: