Noorderlicht Makelaars

Ervaren, enthousiast en toegankelijk makelaarsteam. Bel ons op 0512 543210

Blik op de Wijk: Uitgave 5, De Drait, December 2016

Woensdag 21 december 2016

Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van Noorderlicht Makelaars? U als consument inzicht geven en informatie verschaffen over de woningmarkt in uw eigen woonwijk.
Als u geen Ja/Nee sticker op uw brievenbus heeft dan heeft u ongetwijfeld onze 3e editie "Blik op de Wijk" ontvangen.

In deze Flyer kunnen wij niet al onze informaite kwijt, dat zou een te groot boekwerk worden. We hebben er daarom voor gekozen om een aantal speerpunten aan te tikken.

Op deze pagina hebben we de speerpunten voor u uitvergroot.
Is uw nieuwsgierigheid gewekt? En zou u eens met ons de diepte in willen gaan? Bel gerust, voor het maken van een afspraak, wij vertellen u graag wat er gaande is op de woningmarkt en waar de kansen liggen.

Blik op de Historie
De Drait is zowel de naam van deze wijk als de nabije rivier. Het spreekt voor zich dat de wijk vernoemd is na de rivier.
De Drait stroomt al eeuwenlang over dezelfde locatie.

De wijk de Drait is opgesplitst in een oostelijk en een westelijk deel. Het oostelijk deel van de wijk is seriematig qua opzet met voornamelijk rijwoningen en af en toe twee onder één kap (typisch jaren '70) centraal gelegen met in het midden het winkelcentrum "de Drait" aan de Eems.

Binnen het westelijke deel van De Drait zijn o.a. Slingeweg en  Postlaan gerealiseerd. De woonbebouwing bestaat geheel uit vrijstaande woningen. In een lommerrijke omgeving. De kavels zijn royaal.

In 1972 is de 1e woning gerealiseerd in deze wijk. De afgelopen jaren zijn er uitbreidingsplannen gemaakt aan de Lanen en natuurlijk aan de Drachtstervaart.

Het afgelopen jaar zijn er in de wijk De Drait 78 woningen in de bestaande bouw verkocht. Momenteel staan er nog 42 te koop waarvan er nog 32 beschikbaar zijn.
Er zijn ruim 900 woning zoekenden in de Drait!

In alle prijsklassen is de vraag groot en het aanbod mager.
De piek ligt tussen de € 175.000 - € 200.000,- met minimaal 4 slaapkamers.
Vooral dat wat af is en juist geprijsd verkoopt vlot.

Door de  strenge financieringsmogelijkheden is het voor starters of doorstromers bijna niet mogelijk om een woning te kopen waar de badkamer of keuken vervangen moet worden.

De koper mag in 2016 maar 102% over zijn koopsom lenen. In 2017 wordt dit % naar beneden bijgesteld naar 101%.

(genoemde aantallen in bovenstaande kaart is bestaande bouw en nieuwbouw)

Waarom de Drait?

In 2015 waren wij (ouders met drie kinderen) op zoek naar een woning in Friesland vanwege mijn werk in Friesland. Voorheen woonden wij in Wageningen in Vinex wijk. Wij hebben daar naar grote tevredenheid gewoond, maar bij het zoeken naar een woning in Friesland hebben wij bewust gekozen voor een locatie met een grote tuin.
Wij zijn in Drachten uitgekomen vanwege de beschikbaarheid van scholen (basisschool en voortgezet onderwijs) en de aanwezigheid van een hockeyclub (drie hockeyende kinderen). Wij vonden datgene wat wij zochten in het westelijke deel van de wijk aan de Sydwende: veel groen, ruim opgezet en grote tuinen grenzend aan (vijver)water. Kortom: wij genieten met volle teugen van het buitenleven met de luxe van de faciliteiten van een grote plaats.

Dit is de ervaring van een "nieuwe" bewoner, ze wonen er sinds zomer 2016!

Is uw nieuwsgierigheid gewekt? En zou u eens met ons de diepte in willen gaan? Bel gerust, voor het maken van een afspraak,
wij vertellen u graag wat er gaande is op de woningmarkt en waar voor u als koper of verkoper de kansen liggen.

Gaat uw voorkeur uit naar een andere wijk of woonplaats? Natuurlijk kunnen wij u hierover ook inzicht en informatie verschaffen.Deel dit artikel: