Noorderlicht Makelaars

Ervaren, enthousiast en toegankelijk makelaarsteam. Bel ons op 0512 543210

Woningruil

Het idee is simpel. De uitvoering nog niet eenvoudig. Het kan. U wilt verkopen en weet wat u wilt. Ruilen is een mogelijkheid. Vooral in de grotere kernen is meer kans op een succesvolle ruil. U weet wat u wilt besteden en waar u wilt wonen. U zet uw huis te koop en wij labelen uw huis met de mogeliijkheid van ruilen en vertellen in het kort uw woonwens erbij.

In plaats van het standaard aan- en verkoopprocedure wordt van woning gewisseld en wordt het eventuele verschil in waarde verrekend. Een innovatief idee dat in de praktijk levensvatbaar kan worden bij een groot aanbod aan beschikbare ruilwoningen.

Het idee is echter niet nieuw, er zijn in het verleden al meer initiatieven geweest om het ruilen van koopwoningen te promoten.

Dat verrekenen van het verschil in waarde klinkt op zich heel logisch. Zo’n ruil behelst simpelweg twee koopovereenkomsten met bijbehorende kosten koper. Het voordeel van ruilen zit hem natuurlijk in de timing, het overleg, en het voorkomen van dubbele woonlasten.

Dat er een groot aanbod moet zijn om tot matches te komen spreekt voor zich. Heeft u interesse? En welke makelaars doen er mee?