Noorderlicht Makelaars

Ervaren, enthousiast en toegankelijk makelaarsteam. Bel ons op 0512 543210

Nog geen Energielabel?

Dat gaat zo. Wij weten er alles van!

Waarom een energielabel?

Vanaf 1 januari 2015 is een energielabel verplicht bij de verkoop van uw woning. Deze verplichting rust op de verkoper en dient bij de overdracht van de woning bij de notaris aanwezig te zijn.Op het ontbreken daarvan rust een boete die rond de € 400 zal zijn en daar kun je al snel andere leuke dingen van doen. Weet u niet of u al een definitief label heeft op uw woning, controleer dat dan via deze link en vul uw postcode en huisnummer in. Geen definitief label? Volg onderstaande instructie.

Dus, wat moet u doen:

1. Log in met uw Digid code op www.energielabelvoorwoningen.nl 

2. Doorloop de gestelde vragen waarmee u het label kunt aanpassen en u voegt eventueel gevraagde stukken toe.

3. U selecteert een erkend deskundige die voor u het label omzet in een definitief label. Aanbevolen: Woningkeur Surhuisterveen. U betaalt middels een factuur of met i-deal € 25 

4. Na eventuele correctie of aanvulling van de deskundige krijgt u via de site een definitief label toegestuurd in uw mailbox.

Goed om te weten:

De oudste eigenaar heeft de woning onder zijn DigiD, dit heeft de Overheid zo bepaald.
Bent u erfgenaam? Dan kunt u als erfgenaam de woning tijdelijk onder uw DigiD ontvangen door dit aan te vragen  de verklaring toe te sturen (bewijs).
Op deze manier vraagt u dan het energielabel aan en kunt u bovenstaande stappen 1-4 doorlopen.

Wanneer vraagt u het label aan?

Doe dat alvast voor u start met de verkoop. We zullen er naar vragen en helpen u graag verder. In de verkooppresentatie zijn we verplicht om de energiepresaties van uw woning te vermelden. We adviseren ook graag om uw woning nog energiezuiniger te maken. Beter voor uw portemonnee nu en voor de verkoop later. 

De energielasten zijn meer en meer de woonlast van de toekomst!