Taxatie

Jouw woning laten taxeren

Meten is weten!

Een taxatie is een bepaling van de waarde van een woning door een deskundige en daar heb je een onafhankelijke en deskundige taxateur voor nodig die kennis van zaken heeft.

Waar heb je het voor nodig?

  • Voor de verkoop van je huis
    Heb je een taxatie nodig voor het bepalen van de waarde van je woning voor de verkoop, vraag dan onze Gratis Waardebepaling aan. In dit gesprek vertellen we je over de waarde van je huis in relatie tot de markt.
  • Voor je hypotheek
    Als je een hypotheek aanvraagt, oversluit of wil verhogen (je gaat verbouwen) moet je aan de banken en financiële instellingen een taxatierapport overhandigen. Het is voor een hypotheek verstrekker belangrijk dat de waarde van het huis op een onafhankelijke, betrouwbare en deskundige manier bepaald is.
  • Voor het verdelen van bezit
    Dit kan het geval zijn in erfkwesties of boedelscheidingen in verband met een scheiding. Soms heb je een waarde nodig voor successierechten of een belastingaangifte.

Een taxatie geeft hier antwoord op.

Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dit wordt vastgelegd in een uitgebreid rapport.

Wij hanteren voor metingen van het woningoppervlak, de BBMI, de uniforme en Branche Brede Meet Instructie. Daarnaast worden de taxaties van Noorderlicht Makelaars altijd uitgevoerd conform de strenge validatie eisen van het NWWI.

Onze taxateurs zijn lid van de NVM en ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs NRVT, waarborg dat een taxatie aan alle eisen en wettelijke regels voldoet voor elke instantie.