Omschrijving

Soms komen dromen uit. Je droomt ervan en opeens is het daar! Die mooie plek, dat mooie huis, welnu kijk!

Deze vrijstaande, rietgedekte villa op een droomplek in landelijk gebied ligt op een kavel van ca 2 ha eigen grond. De tuin is in een landschappelijke stijl en het weiland maakt het geheel ook geschikt voor een paardenliefhebber.

De luxe villa is bijzonder vormgegeven en is in 2009 onder architectuur gebouwd. De ronde vormen en het samengestelde rieten dak zijn opvallend in zijn omgeving. Het geheel is fraai gesitueerd in het landschap met zicht op weiland en groen. Er is gebruik gemaakt van duurzame en luxe materialen. Het riet is als een kroon op het ontwerp en maakt het één met z'n omgeving.

We nemen u graag mee in de rondleiding. Het geheel heeft een eigen oprit naar het huis die ruim van de weg af ligt.
Inpandig is de indeling verrassend anders

Centraal in het gebouw ligt de fraaie entree met garderobe, die opvalt door de ruimtelijkheid rondom en naar boven met licht in de kap en veel glaswerk. De vorstelijke trap en een vide met zicht op een kleine bibliotheek zijn de eerste blikvangers.

De oostvleugel:
Er is een portaal naar een modern toilet met fontein. Gaan we de andere kant op dan komen we in de woonkeuken.
Alle vloeren beneden lopen vloeiend in elkaar over. Het hele pand is voorzien van vloerverwarming. De keuken is met een moderne keukenunit, gesitueerd in een ronding van 180 graden, met alle wenselijke inbouwapparatuur. Er is toegang naar de tuin met openslaande deuren. De bijkeuken is aangrenzend. Verder is er aan de achterkant een studeerkamer met zicht op de landerijen en met openslaande deuren naar een rond en gesloten terras wat aanvoelt als een balkon.

Centraal in het huis is de living met daarin een vide rondom en een opgaand rookkanaal met natuursteen en een houtkachel. Dit is het hart van het huis, waar wordt gedeeld, gevierd en geleefd. Het overvalt je als een warme deken. Je voelt dat het allemaal klopt: Lucht, licht, zicht en openslaande deuren met veel glas. Met mooie zichtlijnen naar omhoog en naar de andere vertrekken. Het centrale terras heeft een bordestrap naar de tuin. Vanuit de living is het uitzicht panoramisch, met zicht op eigen weiland en rondom groen. Dan zijn er de suite deuren naar de eetkamer in...

De westvleugel:
Deze is in gebruik als tweede woonkamer en heeft eveneens een eigen rond terras. Het kan ook de eetkamer zijn, of de studeerkamer en ook de slaapkamer.... want via het tussen portaal komen we in een luxe badkamer beneden. De indeling in de ronding valt op, met de ramen hoog, met een luxe ligbad, een inloopdouche, een tweede toilet en een dubbele wastafel. Het geheel is uitgevoerd in luxe materialen.

Op de eerste verdieping volgen we de rondgang tegen de klok in en zien we opnieuw een luxe badkamer met ligbad, tweede toilet, wastafelcombinatie en een tweepersoons inloopdouche. Dan volgt de trapopgang naar de tweede verdieping met daarnaast een bergkast. Dan volgen er vier slaapkamers waarvan de masterbedroom met een walk-in closet. De kamers zijn dermate groot dat er alle ruimte is voor tweepersoons bedden, een zitbank en een studeerhoek. Vanuit de vide boven ben je altijd in contact met beneden. De bibliotheek is middels een vide weer verbonden met de hal.

Op de tweede verdieping vind je een 5e slaapkamer en een grote bergruimte waar ook de CV-installatie zich bevindt.

Het landschap rondom is het Coulisselandschap van de Friese wouden wat zich kenmerkt door weilanden, omsingeld met bomen, waterloopjes en groen. De tuin rondom is in aansluiting op de omgeving vrij open en met enkele vijverpartijen. Het resterend weiland ligt achter het huis.

De locatie is ideaal: ontsluiting naar de snelwegen, richting Groningen, Leeuwarden en de Randstad is direct en via de A7. Drachten is met alle voorzieningen om de hoek, alwaar zich alle winkelvoorzieningen, goede scholen en sportvoorzieningen bevinden. De Bossen van Beetsterzwaag en de golf & country club Lauswolt eveneens.

Enkele details:
Verrassende architectuur
Traditioneel gebouwd in 2009.
Duurzame en luxe materialen.
Goed geïsoleerd; Energielabel A
Vloerverwarming door het hele huis.
5 slaapkamers en 2 badkamers.
Slaapkamer beneden kan, de badkamer ligt aangrenzend.

Deze verkoop doen we in goede collegiale samenwerking met Varwijk en Sibma Makelaardij te Ureterp.

Interesse in dit object? Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee.
Alle informatie kunt u vinden op noorderlichtmakelaars.nl/boerestreek23
We hebben een film gemaakt die een mooie indruk geeft en die u daar ook kunt vinden.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Specificaties

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 845.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar2009
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte338 m²
Perceeloppervlakte19960 m²
Woning Inhoud1185 m³
Kamers8 (5 slaapkamers)
Energie
EnergielabelA
Alle kenmerken Minder kenmerken

Deel op social media