Omschrijving

Op een hele fraaie locatie aan de rand van het dorp, in landelijk buitengebied ligt deze gerenoveerde en goed onderhouden stelpboerderij met een aangebouwde overkapping en een vrijstaande grote garage/schuur en weiland.

De huidige bewoners hebben het pand in de loop van jaren getransformeerd naar een prachtige vernieuwde sfeer met aan de achterkant een grote woonkeuken met een moderne keukenunit en met zicht op eigen tuin en weiland. Ze hebben er met veel plezier gewoond en deze boerderij samen gemaakt tot een parel om in te wonen. De ligging is in het coulisselandschap van de Friese wouden, met zijn kenmerkende weilanden en houtwallenstructuur.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
entree, hal en tussengang, modern toilet met fontein, badkamer met douche, bad en wastafel, bijkeuken met aansluitingen voor het witgoed. Een werk/slaapkamer in de kop van de boerderij voor beneden slapen, als speelkamer voor de kinderen of als werkkamer voor de thuiswerker, het kan allemaal.
Een knusse en toch ook ruime woonkamer met een Pellet kachel, hoge ramen en alle ruimte voor een zithoek. Via de suitedeuren komen we in de woonkeuken. Die is enorm, daar kun je gerust een feestje geven! Er is alle ruimte voor een grote eethoek waar je met veel aan kunt zitten. Er zijn openslaande tuindeuren naar het terras. Hier vind je hoge plafonds en de balken in het zicht. De keukenunit is modern, met inbouwapparatuur en geplaatst in 2019. Verder is er nog een grote slaapkamer beneden, de master bedroom met aangrenzend de badkamer. Daarmee is het een levensloop bestendig geheel en kun je hier nog lang blijven wonen.

Verdieping:
Ruime overloop en een totaal en recent geïsoleerde verdieping met daarin aan de voorkant twee slaapkamers
met een dakkapel. Verder is er nog verrassend veel ruimte op de verdieping in de voormalige schuur waar nog meer slaapkamers kunnen worden gerealiseerd.

De bijgebouwen:
Er is een ruime stenen garage met kap, een kanteldeur en loopdeur, en een grote zolder daarboven.
Om van het avondzonnetje te genieten is er een ruime houten overkapping gemaakt met een pannendak en is een loungehoek gecreëerd.

De tuin en weiland:
De tuinen zijn fraai aangelegd rondom, met een vijver langszij en aan de achterkant een grote overkapping met terras, gericht op het zuiden. Er is een kleine kas en een moestuin, een ruime en brede oprit voor meerdere auto's. Het weiland wat je op de foto's ziet hoort er ook nog bij maar dan zonder de koeien. Het geeft je de mogelijkheid voor het houden van kleinvee of een paard. De plek is fantastisch. Loop achterom en je bent verkocht!

Duurzaamheid
Energielabel A. geldig tot 2024
Let op: De woning is volledig gasloos!
Er wordt verwarmd met een Pellet kachel met radiatoren (ca € 100/mnd)
Er zijn 12 zonnepalen en er is een laadpaal voor de auto.
Warm water is dmv een doorstroom geiser.
Muren en dak van het voorhuis zijn geïsoleerd met steenwol.
Op de verdieping twee dakkapellen van Jansma Burdaerd en met HR ++ glas.

Houtigehage/Drachten, ontsluiting en omgeving:
Het geheel ligt mooi centraal in het Noorden. De ontsluiting naar de snelwegen richting Groningen, Heerenveen/Zwolle of naar Harlingen en Amsterdam via Leeuwarden is goed. (Amsterdam is binnen een uur bereikbaar)
Qua voorzieningen is er in Drachten alles op het gebied van winkels, sport en cultuur (De Lawei) Nog dichterbij is Surhuisterveen op enkele autominuten met een mooi winkelcentrum waar je nog vrij kunt parkeren.

Het landschap in de omgeving is fascinerend en divers: Het coulisse landschap van de Noardelijke Friese wouden, het veengebied aan de westkant, maar ook het Friese vaarwater bij Earnewâld. De bossen van Beetsterzwaag zijn dichtbij

Dus kom kijken en neem gerust je eigen NVM aankoopmakelaar mee.
Alle informatie kun je vinden op noorderlichtmakelaars.nl/aanbod/

Wil je eerst een preview van deze woning? Dat kan! Zowel op Funda als op onze eigen website staat naast gewone en 360º foto’s ook een Walk through video (geen slideshow).

Tot slot:
Deze presentatie is met zorg samengesteld. Desondanks kunnen aan deze presentatie geen rechten worden ontleend en aanvaardt de makelaar of zijn opdrachtgever geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid of onjuistheid van de in deze presentatie verstrekte informatie. Mocht deze presentatie of andere verstrekte informatie vragen oproepen, dan nodigen wij je van harte uit deze onder onze aandacht te brengen.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Specificaties

Over dit object

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 575.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1930
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte140 m²
Perceeloppervlakte5675 m²
Woning Inhoud671 m³
Kamers6 (4 slaapkamers)
Energie
EnergielabelA
Alle kenmerken Minder kenmerken

Deel op social media

Plan bezichtiging
voor: Ds. Visscherwei 83

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy