Omschrijving

Nu in de verkoop, deze vrijstaande woonboerderij in 'the middle of nowhere', in het buitengebied van Oudega (Sm).
Op een ruime kavel van 3200 m2 met veel gebruiksmogelijkheden. En wat een mooie locatie, met fraai zicht over de weilanden rondom. Op het perceel staat een B&B, een atelier en er is een grote creatieve ruimte van ca 80 m2. Het maakt de gebruiksmogelijkheden zeer divers. Het is een plek waar je tot nu toe alleen maar van kon dromen.

Alles, maar dan ook alles is zeer goed onderhouden, smaakvol en met zorg gerenoveerd. Het is één en al beleving als je hier mag wonen. Het geheel is momenteel in gebruik voor wonen met B&B en dagactiviteiten, zorg gerelateerd. Het is ook zeer geschikt als atelier, voor werken aan huis, of een praktijk.

Het is een groot geheel met veel mooie ruimtes. We gaan ze stuk voor stuk bij langs en beginnen bij de boerderij. Kijk en lees maar met ons mee.

Deel 1: De Boerderij:
Er is een ruime entree/hal, centraal in de boerderij. In het voorhuis zit de oorspronkelijke woonkamer, met hoge ramen en balken aan het plafond. Slapen kan nog steeds in de bedstee boven de kelder, en dat is wat de B&B gasten hier ook heel graag doen. Aangrenzend is een grote bijkeuken met een keukenunit en met ruimte voor het witgoed. Terug naar de hal is daar het toilet met fontein. De badkamer is met een ligbad, wastafel, toilet, douche en.... een sauna voor twee personen.
In het achterste deel is een grote living met uitzicht over erf, tuin en landerijen. Het is ruimtelijk en hoog en met een vide naar de verdieping. Veel licht rondom en openslaande deuren naar het terras aan twee zijden van het huis. Er is vloerverwarming en een rookkanaal met een gezellige houtkachel. De keuken is half open en in een U- vorm, met een natuursteen werkblad en met inbouwapparatuur. Op de verdieping vind je een vide, een separaat toilet en een ruime slaapkamer met een ingebouwde kastenwand met veel bergruimte.

Deel 2: De Creatieve ruimte:
Hoe fantastisch is deze. Op de plaats van oude stallen werd dit atelier herbouwd. Het meet ca 11 x 7 m.
Droom hier over je nieuwe hobbyruimte, je atelier, je werkplek thuis, Levensloopbestendig wonen (kangoeroe) of wat ook maar.
Ervoor vind je een ruime overkapping van ca 5 x 5 m. De entree is met dubbele tuindeuren en de overkapping sluit je af met een roldeur. Er is een bezoekers toilet en achterin vind je een keukenunit/dagkeuken, en er is een deur naar het deels overdekt terras. Als je daar bent aangekomen zit je met kin en voeten in het gras en weidse uitzicht over de weilanden, fantastisch! De zolder is groot en over het geheel.

Deel 3: De luxe B&B ruimte:
Het is een huis op zich, met een entree/hal, grote living met daarin een ruime keukenunit met inbouwapparatuur, een zithoek met schuifpui naar terras, een houtkachel en ook met zicht op de weilanden. Een masterbedroom en een slaapzolder boven. Ook is hier nog een extra bergzolder boven de keuken. De badkamer is met een bubbelbad, een wastafel, douche en ruimte voor de wasmachine. De tuinkamer in glas, is aangebouwd. Hier heeft menig gast genoten getuige het gastenboek.

Deel 4: Atelier / kleine B&B. Ook dit is een separaat verblijf.
Dit is met een inpandig terras, die is af te schermen met roldoek. Via de tuindeuren bereik je een grote leefruimte, die sfeervol is ingericht. Het is in wording, een toilet en douche (en eventueel een keuken) ontbreken nog.

Verscholen in het groen en in de fraai aangelegde tuinen rondom vind je nog een houtopslag en een viertal tuinhuisjes.
Bijzonder is ook dat elke eenheid zijn eigen privacy heeft ten opzichte van de ander.

De boerderij is rietgedekt (2018). De verzorgdheid die het vertelt buiten vind je binnen ook overal terug.

Woonoppervlak Boerderij 138 m2 Inhoud 497 m3
Woonoppervlak van de B&B 80 m2 Inhoud 364 m3
Gebruiksoppervlak Creatieve ruimte 80 m2 extern
Externe bergruimte 75 m2 (6 bergingen)
(Van het hoofdgebouw is een meetrapport. Van de bijgebouwen zijn de plattegronden ingemeten.
Kavel 3210 m2

Nog enkele details:
Riet gedekt opnieuw in 2018
Goed geïsoleerd, energieklasse A
Vloerverwarming in Boerderij en B&B

Hoe is de omgeving:
Het buitengebied is gelegen in de 'Alde Feanen' een natuurgebied met veel water. Eernewoude, watersportplaats met veel recreatie, ligt om de hoek.

Hoe is het dorp:
Oudega is het oudste dorp van de gemeente Smallingerland. Het is een kruisdorp met historische waarde ontstaan in de middeleeuwen langs twee wegen die elkaar kruisen. Vóór het ontstaan van Drachten was het de hoofdplaats van de gemeente waar onder meer het gemeentebestuur gezeteld was. Het dorp was als een van de weinige dorpen per schip bereikbaar. Door de aanwezige haven biedt het dorp nog altijd vele mogelijkheden voor de waterrecreatie.

Oudega is goed voorzien van allerlei faciliteiten. Er is een basisschool, de bakker en de supermarkt en daarnaast heeft het dorp een peuterspeelplaats, een jachthaven, een postkantoor en verschillende verenigingen.

U kunt nog steeds veilig en met een gerust hart deze boerderij bezichtigen.

Om verspreiding van het corona virus te voorkomen doen wij alleen individuele bezichtigingen met max. 2 personen, en alles conform de regels van het RIVM. Alleen uw eigen aankoopmakelaar mag mee, en kinderen laat u thuis.

Wij vragen iedereen tijdens de bezichtiging gepaste afstand van 1,5 meter te bewaren voor ieders veiligheid. En geven wij vanzelfsprekend even geen hand. Als u zelf verkoudheidsklachten heeft, meldt u dat direct en komt de afspraak te vervallen. Zo zorgen we goed voor elkaar!

Wilt u eerst een preview van deze woning? Dat kan! Zowel op Funda als op onze eigen website staat naast gewone en 360º foto’s ook een Walk through video (geen slideshow).

Interesse in dit object? Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee!
Bezichtigingen uitsluitend op afspraak en via de makelaar.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Specificaties

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 619.000 k.k.
Bouw
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte218 m²
Perceeloppervlakte3210 m²
Woning Inhoud861 m³
Kamers5 (2 slaapkamers)
Alle kenmerken Minder kenmerken

Deel op social media