Omschrijving

"IN VERBAND MET DE OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING WORDEN ER GEEN BEZICHTIGINGEN MEER INGEPLAND"

Fantastisch mooie, rietgedekte woonboerderij uit 1925 aan de rand van het dorp Boelenslaan. Wil je graag buiten wonen en toch ook niet te ver van de bewoonde wereld, dan is dit het helemaal.

In het coulisselandschap van de Friesche Wouden ligt deze droomboerderij, die in 2018-2020 door de huidige eigenaar grotendeels naar hedendaagse sferen en luxe is gerenoveerd Gelegen op een ruime kavel van 4780 m². Mooi verborgen in het groen aan de rand van het dorp.

Op het gebied van duurzaamheid zijn hier al grote slagen gemaakt. Het voorhuis van de boerderij is voor een deel nog niet afgewerkt. Het geeft juist mogelijkheden om naar eigen smaak te vernieuwen of zelfs opnieuw in te delen.

Het geheel bereik je via een toverachtig mooie reed, met aangrenzend landerijen.

De indeling is als volgt:
Zij entree/ hal. Beneden zijn in de kop van de boerderij twee voorkamers en een trapopgang naar twee kamers met een dakkapel voor en één opzij.

Dan komen we in een doorgang met aangrenzend een luxe toilet met fontein en een even luxe badkamer met douche en ligbad, in donkere tinten en met luxe tegelwerk. Daarna stap je het voormalige schuurdeel binnen. Wat je hier ziet is één en al beleving. Dan weet je het zeker, hier wil ik wonen!

Deze hele grote living is uitgevoerd in eerlijke materialen en natuurtinten. Je ziet een gietvloer is grijs beton.
De hele oude gebinten van de schuur zijn bewaard, zichtbaar en geven een sfeer van authenticiteit. De hoogte geeft zicht, en lucht en licht. De schuur is doorbroken met een moderne glaspartij met deuren naar het terras, en op het Zuiden gericht. De stamtafel in het midden is het centrum van dit huis. De grote schuurdeuren zijn in tact, nu met glas en daardoor zicht over eigen tuin en erf.

De keuken is luxe, en voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur. Het is de landingsplaats na een dag hard werken, met je gezin, of er met vrienden samen te koken. Daarachter ligt een besloten zithoek/loungeplek, goed ingericht. De plek voor samen naar de film in eigen huis. De kleine koeraampjes zijn er ook nog!
Opvallend is ook de vide met een balustrade naar opzij en achter. Het licht van beneden is daardoor ook hier volop.

De trap naar boven is stoer en robuust, van hout en staal. Er zijn twee slaapkamers waarvan één met daarboven een trap naar de speelzolder, een superplek voor een kind. Vanaf de overloop is een doorbraak mogelijk (dat was ook het plan) naar de kop van de boerderij waardoor ook die aansluiten op deze vide.

Als je bent bijgekomen van dit geheel kijken we ook even buiten rond.
Met je auto kom je achter op het erf binnen en dan zie je de boerderij liggen met dwars daarop (zoals dat vroeger hoorde) een grote houten schuur met kap waar vroeger de jongveestal was. Hier zijn de aansluitingen voor alles wat je wil, van hobbyruimte tot gasthouse. En leuk, de oude stookhokje is er ook nog!
Als laatste is er de paardenstal, met twee paardenboxen, dus het paard kan ook mee!

De inrichting van het erf is vooral praktisch. Voor met een besloten tuin, achter met een speelveld en ruimte om te parkeren. De ruimte die over was is ingericht als een singel om de tuin, een weilandje, de "gerspollen" voor het kleinvee.
Voor het geheel is een tuinontwerp gemaakt en beschikbaar.

Van de hele renovatie zie je: hier is over nagedacht. Het huis wordt verwarmd met een Daikin warmtepomp.
Er is vloerverwarming beneden waar je ook mee kunt koelen en de (nieuwe)slaapkamers zijn voorzien van Daikin airco waarmee je ook kunt verwarmen.
In het nog te renoveren deel zitten nog radiatoren maar zijn niet aangesloten. De CV ketel is niet meer aanwezig, de gasaansluiting wel (deze is afgedopt) en kan zo weer worden aangesloten op een ketel. De huisaansluiting op het gas is nog intact.

Boelenslaan is een dorp met ca. 1200 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Drachten en Surhuisterveen is om de hoek. Dat maakt de ligging ideaal. Lekker buiten wonen en toch met alles binnen handbereik.

Je kunt nog steeds veilig en met een gerust hart deze boerderij bezichtigen.

Om verspreiding van het corona virus te voorkomen doen wij alleen individuele bezichtigingen met max. 2 personen, en alles conform de regels van het RIVM. Alleen uw eigen aankoopmakelaar mag mee, en kinderen laat je thuis.

Wij vragen iedereen tijdens de bezichtiging gepaste afstand van 1,5 meter te bewaren voor ieders veiligheid. En geven wij vanzelfsprekend even geen hand. Als je zelf verkoudheidsklachten heeft, meld je dat direct en komt de afspraak te vervallen. Zo zorgen we goed voor elkaar!

Wil je eerst een preview van deze woning? Dat kan! Zowel op Funda als op onze eigen website staat naast gewone en 360º foto’s ook een Walk through video (geen slideshow).

Interesse in dit object? Neem je eigen NVM aankoopmakelaar mee!
Bezichtigingen uitsluitend op afspraak en via de makelaar.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Specificaties

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 500.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1925
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte231 m²
Perceeloppervlakte4780 m²
Woning Inhoud987 m³
Kamers7 (6 slaapkamers)
Alle kenmerken Minder kenmerken

Deel op social media