Omschrijving

Bijzonder unieke villa aan open vaarwater op een fantastische locatie in het plan De Wilgen vlakbij Drachten en het Nationaal Park "De Alde Feanen". Vanuit de living kijk je uit over het water van de Smalle EE, het ligt letterlijk aan je voeten.

Wees welkom om deze locatie samen met ons te ontdekken en de sfeer te proeven op deze unieke plek. De uitzichten zijn weids en ver. U houdt van wonen aan en leven op het water. Er is een dubbele insteekhaven voor uw eigen boot of sloep. De ligging is op de kopse kant van een landtong.

De villa is gebouwd in 1998 onder architectuur van Meulenbelt Weerstra Architecten. Als u aan komt rijden valt de symmetrie ervan meteen op. Het ontwerp is zo vorm gegeven waardoor het u alle privacy geeft inpandig en aan de waterkant. Het is een huis wat je echt gezien moet hebben. Het zal je in alle opzichten verrassen als het gaat over de fraaie ruimtes, het vele licht en het zicht over de omgeving en het water.

De indeling is als volgt:
Centraal is de entree en hal met ruimte voor ontvangst en een garderobe met toilet. De glazen deuren verbinden de hal met de serre met lichtkoepel in de kap en met veel glas, gericht op de tuin en het water. Het is de favoriete plek van de huidige bewoners. Het is ook de plek waar je elkaar aan het eind van de dag terug vindt aan de grote tafel om bij te praten of nog lang te vertoeven met vrienden.

Deze ruimte is in half open verbinding met de living, een verrassend besloten ruimte met mooie zichtlijnen naar de omgeving en met tuindeuren naar het terras en de veranda. Er is een haard voor gezellige avonden in de winter. Op alle vloeren op de begane grond ligt fraai marmer in een crème tint die met elke woonsfeer wil meebewegen. En natuurlijk met vloerverwarming overal beneden.

Aan de andere kant van de serre is de ruime woonkeuken binnen handbereik. De keukenunit is met alle wenselijke inbouwapparatuur (gerenoveerd in 2023). De bijkeuken is aangrenzend en met een doorloop naar de inpandige en dubbele garage. Er is ruimte voor 2 auto's en de deuren zijn automatisch bedienbaar.

De Master bedroom bevindt zich eveneens op de begane grond en grenst aan de centrale hal. Met ca 15 m2 is het ruim, is er een ingebouwde kastenwand en een eigen aangrenzende luxe badkamer met een tweede toilet. Voor werken thuis is er naast de entree nog een ruime werkkamer welke ook een extra slaapkamer zou kunnen zijn.

Op de verdieping vinden we dan nog twee slaapkamers van elk ook ca 15 m2 met een badkamer met ligbad met bubbels, inloopdouche, wastafel en toilet.

Erf en tuin:
Als we nog even rondkijken hoe mooi het geheel in het landschap is ingebed, met water en rietkragen rondom,
het geheel afgesloten met een statig toegangshek van sierlijk smeedwerk. Er zijn meerdere terrassen zodat er altijd een plekje is in de zon, of juist heel beschut in de schaduw.

De details:
Fraai ontwerp onder architectuur.
Degelijke traditionele bouw.
Samengestelde daken met leisteen.
Woonoppervlak van ca 234 m2 en ca 44 m2 garage.
Kavel van ca 4150 m2 land en water.
Twee insteekhavens met steigers en walbeschoeiing van 2 keer ca 12,5 x 5 meter.
Een tuin ontworpen door de bekende tuinarchitect Arjen Valk.
Staande mastroute naar de Friese meren.

De Wilgen/Drachten, ontsluiting en omgeving:
Drachten ligt mooi centraal in het Noorden. De ontsluiting naar de snelwegen richting Groningen, Heerenveen/Zwolle of naar Harlingen en Amsterdam via Leeuwarden is goed. (Amsterdam is binnen een uur bereikbaar)
Qua voorzieningen is er alles op het gebied van winkels, sport en cultuur (De Lawei) De Wilgen is van oorsprong een klein dorp wat in de loop van jaren tegen Drachten is aangegroeid.

Het landschap in de omgeving is fascinerend en divers: Het coulissen landschap van de Noardelijke Friese Wouden, het veengebied aan de westkant, maar ook het Friese vaarwater bij Earnewâld. De bossen van Beetsterzwaag zijn dichtbij evenals de 18-holes Golfbaan aldaar.

Dus kom kijken en neem gerust je eigen NVM aankoopmakelaar mee.
Alle informatie kun je vinden op noorderlichtmakelaars.nl/aanbod/

Wilt u eerst een preview van deze woning? Dat kan! Zowel op Funda als op onze eigen website staat naast gewone en 360º foto’s ook een Walk through video (geen slideshow).

Tot slot:
Deze presentatie is met zorg samengesteld. Desondanks kunnen aan deze presentatie geen rechten worden ontleend en aanvaardt de makelaar of zijn opdrachtgever geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid of onjuistheid van de in deze presentatie verstrekte informatie. Mocht deze presentatie of andere verstrekte informatie vragen oproepen, dan nodigen wij je van harte uit deze onder onze aandacht te brengen.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Specificaties

Over dit object

Overdracht
Statusonder bod
Prijs€ 1.495.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1999
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte234 m²
Perceeloppervlakte4150 m²
Woning Inhoud1033 m³
Kamers5 (4 slaapkamers)
Energie
EnergielabelB
Alle kenmerken Minder kenmerken

Deel op social media

Plan bezichtiging
voor: Nachtlan 60

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy