Omschrijving

Kijk nou, wat een plek! Dit is de kans om vrij te wonen op een fantastische locatie in landelijk gebied. Hier vind je een fraaie woonboerderij, verscholen in het coulisse landschap van de Friese Wouden, met weiland rondom. Hier ben je weg van alle drukte en toch met alle voorzieningen dichtbij.

Het betreft een boerderij van het type Stelp, gebouwd in de 20er jaren met ook nog de originele aangebouwde veestallen en het bakhuisje. Nu is het een woonboerderij met aanbouw, Poolhouse en zwembad, met terrassen en fraai aangelegde tuinen rondom. Hier te mogen wonen is een feest. Het is altijd op vakantie, op een plek waar je tot op heden alleen maar van kon dromen. Verkoper heeft hier jaren en met hart en ziel gewoond en maakt nu een stap naar een andere tijd. Als dit is wat je zoekt en waardeert, dan leiden we je graag rond.

Hoe je er komt:
De bereikbaarheid is goed vanaf de snelweg de Waldwei via Kommisjewei en Rydwei kom je op een zandpad en
dan gaat het gebeuren en is het rechts van je. Langs een oprijlaan kom je op het perceel. De entree is aan de achterkant van de boerderij. Voor de auto's is er plek onder een grote overkapping.

De indeling is als volgt:
Entree, ruime hal, toilet met fontein, aangrenzend in het bijgebouw is de grote bijkeuken met een enorme kastenwand in een L-opstelling met daarachter nog ruimte voor opslag of als hobbyruimte. Vanuit de entree, stap je de living binnen, die je bijna overweldigt met zijn ruimte, fraaie zichtlijnen en sfeer. Het oogt modern en toch in balans met het oude gebint. (Deze ruimte is goed is ingedeeld waardoor een goede sfeer is ontstaan). Er is een ruime zithoek rond de haard en er is plaats voor de vleugel bij de openslaande tuindeuren naar terras. Een eethoek met 10 stoelen is de grote stamtafel en de dagelijkse place to be.

Daarmee naderen we de keuken (2003) met inbouwapparatuur, een kleine bar en een werkeiland. Vanuit de keuken/eethoek stap je eveneens via openslaande deuren zo de tuin in naar een fraai terras aan de zijde van de oprijlaan.

Dan hebben we nog het originele voorhuis met zijn bijzonder authentieke sfeer, met hoge ramen en roedes, met de balken in het zicht en de originele houten vloer. In deze knusse sfeer kan het je avondverblijf zijn, maar wellicht is het een extra slaapkamer beneden of zie je er juist je eigen werkplek in. Met houtkachel!

Slapen beneden kan in de slaapkamer die grenst aan de living, met een kastenwand, een walk in closet, een grote badkamer met een ligbad, een inloopdouche, toilet en een dubbele wastafel.

Op de verdieping zijn vier ruime slaapkamers rondom een gang met een doucheruimte en een separaat toilet met fontein. Daarboven is nog een bergzolder, bereikbaar via een vlizotrap. Deze verdieping is sober afgewerkt.

Het Poolhouse/gastenverblijf:
Dit is gebouwd in 2020, is volledig geïsoleerd en opgetrokken uit zwart hout en met openslaande deuren. Inpandig met een keukenunit en een luxe doucheruimte met toilet. Verwarmd met infraroodpanelen en een houtkachel. Aan de voeten van het Poolhouse ligt het verwarmd zwembad waarin je je dagelijks baantjes kunt trekken. Het Poolhouse is ook te gebruiken als een luxe gastenverblijf.

De Tuin:
Is landschappelijk aangelegd, passend bij de boerderij en zijn omgeving. Met originele bestrating van gebakken waaltjes. Stap je vanuit de living de tuin in dan zie en stap je op een fraai vlonderterras van tropisch hardhout. De randen van het perceel zijn meer natuurlijk gelaten voor de vlinders en de bijen. Je vindt er ook een prieel aan de rand van de vijver. Privacy alom! Het perceel heeft een oppervlak van ca.3550 m².

Aan de voorkant van de boerderij staat een rode beuk. Leuk om te weten dat dit vroeger een betekenis had:
Het betekende dat de boer de lening op de boerderij geheel had afgelost. De trots, of het gevoel van bevrijding omdat hij schuldenvrij eigenaar was, werd zo benadrukt, het was een teken van rijkdom. De andere bomen die je ziet dienden als schaduw voor het jongvee en als bescherming tegen de wind op de zandgronden.

Onderhoud/Energie/Duurzaamheid:
Het pand is goed geïsoleerd evenals de aanbouw en het Poolhouse.
De boerderij heeft vloerverwarming beneden behalve in de voorkamer en de slaapkamer.
Op het dak liggen 32 zonnepanelen, gelegd in 2019.
Het Poolhouse is nieuw en geïsoleerd. Verwarming met infraroodpanelen.
Het zwembad wordt verwarmd met een luchtwarmtepomp. (ook 2019)
Het is een goed onderhouden geheel.
Keuken en badkamer zijn wat gedateerd en behoeven renovatie op termijn.

De omgeving:
is prachtig, landelijk met veel weiland rondom en het meer de Leijen vlakbij.
Het is de vaarroute naar de Friese meren en voor de boot is altijd een plekje in de haven van Rottevalle.
In dit gebied komen diverse landschapen bij elkaar. Van het waterrijke veengebied, het coulisse landschap met boomsingels tot de bosrijke omgeving richting Beetsterzwaag.

Voorzieningen:
Rottevalle is een levendig klein dorp vlakbij Drachten. Er is basis onderwijs en op het gebied van sport is genoeg te doen. Golven kan op de 18 holes golfbaan op het golfresort in Beetsterzwaag.
Het openbaar vervoer is er prima en Drachten is als tweede kern van de provincie met alle voorzieningen
op enkele kilometers. Het ligt langs de N61, de afslag is op 3 km van uw huis. Dat maakt Leeuwarden, Groningen, Heerenveen en de randstad snel en goed bereikbaar.
Kwalitatief goed voortgezet onderwijs vind je op het Singelland Drachtster Lyceum, CSG Liudger of het Gomarus College.

Websites:
Omgeving: zuidoostfriesland.nl
Golf: golfclublauswolt.nl
Scholen: singelland.nl csgliudger.nl gomaruscollege.nl

Interesse in dit object? Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee!
Alle informatie kunt u vinden op noorderlichtmakelaars.nl/aanbod/
De genoemde inhoud en oppervlak zijn van Woonboerderij en Poolhouse samen.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Specificaties

Over dit object

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 1.295.000 k.k.
Bouw
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte372 m²
Perceeloppervlakte3550 m²
Woning Inhoud1821 m³
Kamers8 (5 slaapkamers)
Energie
EnergielabelD
Alle kenmerken Minder kenmerken

Deel op social media

Plan bezichtiging
voor: Swartfean 20

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy