Omschrijving

Op een bijna onvindbare locatie, verborgen in het lommer aan de rand van het dorp, ligt dit prachtige landhuis met een zelfstandig gastenverblijf in wording, ook geschikt voor B&B. Het geheel ligt op een ruime kavel van ca. 8000 m² eigen grond. Als u de oprijlaan oprijdt ziet u het huis in de verte en verheft het net iets boven het landschap. Het vertelt al op afstand; er gaat iets gebeuren!

Het huis is in 2003 gebouwd op traditionele wijze en is een landelijk vormgegeven ontwerp met fraaie details in het metselwerk. Het geheel ademt een landelijke sfeer die soms doet denken aan lang vervlogen tijden maar toch met het moderne comfort van nu.

De eigenaren wonen hier sinds 1986 en hebben op de locatie van een oude boerderij dit fraaie landhuis gebouwd in 2003. Later is daar ook nog het gastenverblijf aan toegevoegd. Nu is de tijd gekomen om los te laten en over te dragen aan een volgende koper die er met evenzoveel plezier in zou kunnen wonen.

De uitstraling is vorstelijk en de entree is dat evenzo, met een bordestrap naar de ingang. Bij binnenkomst in de centrale hal, vallen gelijk het licht en de ruimte in het oog. En ook is dan de sfeer gezet: hoge ramen en plafonds met robuuste dikke balken.

De indeling is als volgt en het wonen is gericht op de zon en op het licht:
Entree, via een bordestrap komt u in de ruime ontvangsthal. Hier is het toilet met fontein en de trapopgang. Aan de rechterzijde van de hal is de bijkeuken. Aan de linkerzijde de badkamer met ligbad, dubbele wastafel en een inloopdouche. Beneden slapen kan. Naast de badkamer, grenzend aan de hal, is een grote kamer die nu in gebruik is als werkkamer. De woonkeuken is in landelijke sfeer, heeft een spoeleiland en alle wenselijke inbouwapparatuur. Er is een deur naar de ruime kelder. Vanuit de keuken zijn openslaande deuren naar het terras. Living en de keuken staan met elkaar in verbinding. De living ademt sfeer door de hoge planfonds met de balken in het zicht, de schouw met rookkanaal en houtkachel. Het is een heerlijke plek om neer te strijken en te genieten van de rust en het zicht op groen. Vanuit de living is een deur naar de hal. En natuurlijk zijn ook hier openslaande tuindeuren naar een terras.

Op de verdieping liggen rondom een ruime verkeersruimte/overloop vier reuze grote slaapkamers gesitueerd. Ook is er een separaat toilet en of badkamer mogelijk. Er is een vaste trap naar de ruime bergzolder waar nog een 6e slaapkamer is. Verder is hier heel veel bergruimte. Komt u nog een kamer tekort? Er is voldoende plaats voor 7e een (slaap)kamer in het hoofdgebouw.

Bouw en materiaalkeus:
Gebouwd in 2003 op een oude boerenstee.
Gemetseld in spouw met een handvormsteen, gemetseld in kruisverband, met hardstenen gootklossen en met fraaie metselkunst in de gevels. Het binnen spouwblad met een keramische steen die heel goed isoleert. Op het dak, natuurlijk een geglazuurde pan.

Energie:
Energielabel A. Goed geïsoleerd en relatief lage energielasten.
Totaal overal HR++ beglazing en bovendien inbraak werend glas beneden.
Vloerverwarming op de begane grond. Gelegd in beton met een erg dichte kern waarin warmte lang kan worden vastgehouden. (betonkernactivering vloerverwarming in superplast beton)
De woning is bijna gasloos, alleen het warm water (met waterontharder) is nog op een CV installatie aangesloten evenals de radiatoren op de verdieping.
Extra is ook de eigen waterbron/hydrofoor, van ca 75 meter diep.
Verwarming middels een aardwarmtepomp met een totaal boring naar 450 meter diep. (Ecofest Water-water warmtepomp)
Voor wat extra warmte in de woonkamer is er een sfeervolle houtkachel.
Er zijn 16 zonnepanelen en die liggen op het gastenverblijf. En nu we daar toch zijn...

Het gastenverblijf:
Hoe fijn is het als familie van ver kan komen logeren of een B&B. Het geheel verkeert in een afbouwfase. Ruwbouw gereed. Het heeft een entree, hal, ruime badkamer, een living met een open keuken en een tuindeur naar het terras. Er is een slaapkamer beneden. Er is een royale trap naar boven waar de tweede slaapkamer zich bevindt. Keuken, sanitair en verwarming ontbreken hier nog. Juist dat geeft je de ruimte om het naar eigen smaak en sfeer af te werken.

De tuin en de kavel:
Het geheel is 8050 m2 groot, verdeeld in een ruime tuin en oprit aan de voorkant, met alle ruimte rondom het huis. Wat opvalt is dat het huis op een verhoging is gebouwd en daardoor nog meer statuur heeft. Ingericht in landschappelijke stijl en met fraaie beukenhagen zoals dat past bij het ontwerp van het huis. Achter met een binnenterrein en overgaand in een stuk weiland, geschikt voor een paard of wat kleinvee. Voor de auto's en al het andere materieel is alle ruimte onder de kapschuur. Hier is ook de houtopslag.
De kavel is verbonden met de Wylp maar heeft een recht van overpad om te komen van en te gaan naar de Leidyk. (De oorspronkelijke ontsluiting)

Ureterp en Opsterland:
De locatie is zo privé en toch aan de rand van het dorp. Alle basisvoorzieningen zijn er. Voor een gezin de ideale plek. Het is buiten wonen en toch met de speelvriendjes om de hoek.
Opsterland heeft een wisselende en nog onaangetaste natuur, met veenweiden, bos en heidevelden, en toch ook vlak bij het Friese merengebied. Alle voorzieningen zijn in het dorp en Drachten is om de hoek. Ureterp is goed ontsloten naar de snelwegen richting Leeuwarden (N31), Emmen (N381) en de A7 richting Groningen en Amsterdam. De wereld aan je voeten!

Interesse in dit object? Neem je eigen NVM aankoopmakelaar mee!
Alle informatie kunt u vinden op noorderlichtmakelaars.nl/wylp15

We hebben een film gemaakt die een mooie indruk geeft en die je daar ook kunt vinden.
Ook kunt u zelf virtueel een bezichtiging doen en rondkijken met Matterport.

Belangrijk om te weten: Het schilderwerk buitenom wordt op dit moment afgerond door de schilder.
Het genoemde woonoppervlak van 383 m2 is van het hoofdgebouw (298 m2) en het bijgebouw (85 m2) samen.

U kunt nog steeds veilig en met een gerust hart onze woningen bezichtigen, maar let op:
Welkom met max. 2 personen. Alleen uw eigen aankoopmakelaar mag mee en kinderen laat u thuis.
U houdt gepaste afstand van 1,5 meter. Voor ieders veiligheid draagt u een mondkapje.
Als u zelf verkoudheidsklachten heeft blijft u thuis en komt de afspraak te vervallen.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Specificaties

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 785.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar2003
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte383 m²
Perceeloppervlakte8050 m²
Woning Inhoud1482 m³
Kamers10 (6 slaapkamers)
Energie
EnergielabelA
Alle kenmerken Minder kenmerken

Deel op social media